Stichting Sociale Gezondheid
Deurne

St. Sociale Gezondheid Deurne

Bezoekadres: Fabriekstraat 24 5753 AH Deurne
mail: secretaris at socialegezondheiddeurne.nl
Tel: 06 – 30 69 34 85

nieuws

naar een inclusieve samenleving

sociale gezondheid

voor wie?

hoe?

projecten

documentatie

statutair

organisatie

Alzheimer Café Peelland op dinsdagavond 3 mei 2022
Dementie en bewegen

Bericht van 20 april 2022

3 mei weer Alzheimer Café Peelland
De belangstelling voor het Alzheimer Café is na de coronabeperkingen weer groot. Het was in april weer drukker dan de maand ervoor. Voor de bijeenkomst op dinsdag 3 mei wordt ook op een grote opkomst gerekend. Het thema is ‘Dementie en bewegen’. Het café is in Dienstencentrum De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten van 19.30 – 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Dementie en bewegen
Dat bewegen belangrijk is, werd ook in de bijeenkomst van 5 april duidelijk gemaakt. Voor het thema ‘Van niet-pluis-gevoel naar diagnose, en dan….?’ waren zo’n vijftig belangstellenden naar De Beiaard gekomen. De artsen Raaijmakers en Verstraeten van het Maxima Medisch Centrum namen in heldere bewoordingen de stappen door van de eerste signalen tot de diagnose. Van dementie is bekend dat het proces onomkeerbaar is: de ziekte is niet te genezen. Wel kunnen geneesmiddelen het proces vertragen. Ook andere factoren kunnen het proces vertragen. Bewegen is er daar een van. Voldoende reden om er een ACP-bijeenkomst aan te wijden.
Goed voor je hersenen zorgen. Dat is de enige manier waarop je dementie mogelijk wat kunt uitstellen of minder snel laten verlopen. Maar hoe zorg je goed voor je hersenen? Een van de belangrijkste dingen daarvoor is bewegen. Hoe krijg je mensen met dementie in beweging? En wat doet beweging met onze hersenen?

In deze bijeenkomst wordt niet alleen over hersenen en dementie gepraat, door in beweging te komen wordt die woorden ook kracht bijgezet.

Verder dit jaar
Na het ACP van 3 mei volgt er voor de zomervakantie nog een bijeenkomst op dinsdag 7 juni. Thema: Van thuis naar verpleegtehuis.
September wordt een bijzondere maand. Dan is er een regulier café op dinsdag 6 september waarop verschillende aanbieders van dagbesteding zich zullen presenteren. Die presentaties krijgen een vervolg op of rond Wereld Alzheimer Dag, 21 september in de vorm van open dagen. De werkgroep Alzheimer Café Peelland is hierover in gesprek met de verschillende aanbieders en de eerste reacties zijn positief. De plannen passen perfect in het thema van Wereld Alzheimer Dag: Samen op pad.

Alzheimer Café Peelland is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit Asten, Deurne en Someren en wordt gehouden op de eerste dinsdag van de maand in Dienstencentrum De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten, van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Zupport copyright 2022